Marți, 5 iulie 2022, s-au semnat două contracte de lucrări pentru proiectarea și execuția unor stații de tratare în Buziaș, Victor Vlad Delamarina și Știuca. Acestea fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
„Proiectare și execuție stații de tratare Buziaș, Victor Vlad Delamarina, Știuca” Lotul 1 – „Statia de tratare Buzias”, semnat cu Asocierea SC BEESPEED AUTOMATIZARI SRL - SC DATCOMP SRL, în valoare de 6.851.290,96 lei, fără TVA, pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă Buziaș, presupune modernizarea Stației de Tratare Hitiaș (comuna Racoviță), prin schimbarea instalațiilor hidromecanice din galeria filtrelor, montarea de electrovane, pentru automatizarea sistemului de filtrare și spălare a filtrelor, reabilitarea filtrelor, noi instalații electrice și de automatizare, inclusiv lucrările necesare pentru integrarea sistemului SCADA. În incintă se vor schimba toate conductele necesare pentru transportul apei brute, filtrate și potabile împreună cu toate conductele folosite pentru spălarea filtrelor, a nămolului si a reactivilor.
„Proiectare și execuție stații de tratare Buziaș, Victor Vlad Delamarina, Știuca” Lotul 2 – „Stațiile de tratare Victor Vlad Delamarina și Știuca”, semnat cu Asocierea ENERGOMONTAJ S.A - TERRA MED S.R.L, în valoare de 17.425.615,80 lei, fără TVA, pentru stații noi de tratare în Victor Vlad Delamarina și Știuca. Pe lângă construcția noilor stații de tratare, în cele două localități se vor extinde /reabilita sursele subterane, se vor realiza noi conducte de aducțiune și se vor construi 4 rezervoare noi, 2 de 250 mc la Știuca și 2 de 150 mc la Victor Vlad Delamarina.
Durata contractelor pentru ambele loturi, este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.
„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în peri-oada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fon-duri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.